Huis & Tuin

The Spring Peeper

December 2020

De Spring Peeper is een van de koorkikkersoorten. De wetenschappelijke naam van zijn soort is Pseudacris Crucifer. Er zijn twee ondersoorten van Spring Peepers: de Southern Spring Peeper en de Northern Spring Peeper. De natuurlijke habitat van de Southern Spring Peeper bevindt zich in Zuid-Georgia en Noord-Florida. De Northern Spring Peeper is meer wijdverbreid omdat zijn habitat de staten omvat die ten oosten van de Mississippi liggen, in de Verenigde Staten en de oostelijke en centrale Canadese provincies.

De Spring Peeper heeft zelfs enkele lokale bijnamen geërfd vanwege hun paring-oproepen, gehoord in de lente zodra het ijs begint te smelten. In New Brunswick, Canada, worden ze vaak "tinkletoes" of "peepers" genoemd, terwijl degenen die op Martha's Vineyard wonen "pinkletinks" worden genoemd.

Wat is het verschil tussen Southern Spring Peepers en Northern Spring Peepers? Nou, er zijn niet veel verschillen tussen hen naast de markeringen op de buik van de Southern Spring Peeper.

Deze amfibie dankt zijn naam aan de hoge toonhoogte geluiden die mannen maken tijdens paring oproepen om vrouwen aan te trekken. Het mannetje heeft een vocale zak in de buurt van zijn keel die opblaast als een ballon, waardoor hoge piepende geluiden ontstaan. Wanneer er een leger Spring Peepers is, is het geluid vergelijkbaar met bellen van de slee, terwijl het geluid van een kikker het piepende geluid van een jonge kip zal imiteren. Alleen het mannetje kan deze geluiden maken.

De belangrijkste kleuren van deze kikkersoort zijn tan, olijfgroen, grijs of bruin. De X-vormige markering op zijn rug is kenmerkend voor de Spring Peeper. Het is moeilijk om ze te vinden, zelfs door de geluiden te volgen die ze maken omdat ze zo klein zijn en zich zo goed camoufleren op de bosbodem. Hun grootte varieert tussen 25 mm (1 in) en 38 mm (1,5 in). Hun weeg varieert tussen 3,1 g (0,11 oz) en 5,1 g (0,18 oz).

Het broedseizoen voor Southern Spring Peepers loopt van oktober tot maart, afhankelijk van het weer, terwijl de Northern Spring Peepers van maart tot juni broeden. Het vrouwtje legt een koppel eieren met tussen de 900 en 1000 eieren. Na het uitkomen van de eieren zullen de kikkervisjes zich ontwikkelen tot kikkers en acht weken later het water verlaten voor het bos.

Als volwassen kikker voedt deze carnivoor voornamelijk kevers, mieren, vliegen en spinnen. Ze jagen voornamelijk 's nachts, vooral de individuen die in de bosrand leven, want degenen die in de diepere delen ervan leven, zullen dag of nacht jagen.

Deze amfibie heeft grote teenkussentjes, waardoor hij in bomen kan klimmen, hoewel hij niet hoog klimt omdat hij bij voorkeur in lage vegetatie jaagt en zich verbergt voor de natuurlijke roofdieren.

In de winter overwintert de Spring Peeper onder boomstammen of losse schors. Het grootste deel van zijn lichaam kan zelfs bevriezen zonder de kikker te doden.

Hoewel de Spring Peeper in de meeste gebieden niet als kwetsbaar of bedreigd wordt vermeld, is het verlies van zijn wetlands als gevolg van menselijke aantasting verantwoordelijk voor de sterke achteruitgang van deze soort in de staten Iowa en Kansas, waar het niet als 'bedreigd' wordt beschouwd.

Wist je dat je de paringsroep van deze kikkersoort kunt horen op afstanden van 1 mijl tot 2 en een halve mijl, afhankelijk van het aantal personen dat tegelijkertijd belt?

Laten we deze amfibieën nog jaren in de buurt houden door hun natuurlijke habitat te beschermen! Tenslotte verwelkomen noorderlingen hun geluiden als ze ze herkennen als de geluiden van de lente.

Hier zijn de bronnen die zijn gekoppeld aan de Spring Peeper!
















Koop bij Art.com
Spring Peeper on False Dus ...
Koop bij Art.com


PEEPERS ! NATURE "SLEEP SOUNDS" 9 Hours Spring Peeper = Nature Sounds For Sleeping (December 2020)



Labels Artikel: The Spring Peeper, Reptielen en Amfibieën, Spring Peeper, kikker, amfibieën, kikkers, peepers, paring call, nachtelijke, carnivoor